De Meander

Net buiten het dorp Brummen, aan de Zutphensestraat, ligt De Meander. Onder leiding van Ruben Staar, die het bedrijf in 2020 overnam, worden hier door een jong, enthousiast team lekkere en vitale groenten en kruiden verbouwd. Ook huizen er z’n honderd kippen die voor eieren en soepvlees zorgen. Naast een zestal betaalde werkkrachten, biedt De Meander plaats aan vrijwilligers en mensen met een zorgvraag onder leiding van Fred Thus van zorgbedrijf In Groene Handen.

Ze telen een divers assortiment om een zo lang mogelijke periode een zo breed mogelijk aanbod te hebben. Bladgewassen luiden het voorjaar in en worden gevolgd door een breed scala een verschillende groenten, kruiden en aardappelen. Dit lekkers komt direct van het land in hun groentepakketten terecht en wordt los te koop aangeboden in de boerderijwinkel. Wat niet via deze weg verkocht wordt gaat naar biologische winkels en marktkooplui in de omgeving. Zo wordt alles lokaal afgezet, zonder tussenkomst van de groothandel.

De Meander is een gecertificeerd biologisch bedrijf. Het team wordt geïnspireerd door de biologisch-dynamische landbouw. Daaraan geeft het zijn eigen invulling. Er wordt met aandacht gewerkt, waar mogelijk gebruiken ze zaadvaste rassen en vanaf seizoen 2023 willen zich ook meer gaan bezighouden met BD-preparaten. Ook is er veel aandacht voor de natuur op het bedrijf. Met brede, gevarieerde hagen, poelen, bloemstroken en grote bomen op het erf willen ze zoveel mogelijk dieren een plek geven en goed voor de natuur zorgen. De biodiversiteit is er dan ook groot en het team haalt er plezier uit om de verschillende soorten dieren te spotten: vele zangvogels, een buizerd, valken, een broedend scholeksterpaar, hazen, mollen, reeën, dwergmuizen én natuurlijk veel verschillende soorten insecten.

openingstijden

Dinsdag
13:30 – 18:00 uur

Woensdag
10:00 – 14:00 uur

Vrijdag
13:30 – 18:00 uur

Zaterdag
10:00 – 14:00 uur

Over het bedrijf

De mensen achter het bedrijf

Contact

Productgroepen

De mensen
Het bedrijf
Het product