De Groote Boele

Aan de Oude Eerbeekseweg, net buiten het dorp Brummen, runnen Gert-Jan van der Velde en Lianne Heisterkamp een melkveebedrijf. In 2019 omarmden ze een natuurinclusieve werkwijze op hun bedrijf. Denk hierbij aan het aanleggen van een wintervoedselakker, hakhoutbosjes, botanisch hooiland en een bemestingsvrije zone naast waterwegen; maar ook uitgestelde maaidata, het markeren van weidevogelnesten, het bodemleven verbeteren door vaste mest te strooien i.p.v. drijfmest, enz. Ze kozen hiervoor omdat de plek zich er voor leent, het goed is voor de biodiversiteit en ze Brummen er een stukje mooier mee maken.

De kruiden die als gevolg hiervan in het land verschijnen, hebben vervolgens weer een positieve invloed op de gezondheid van de koeien en de kwaliteit van hun melk. Door het zaaien van klaver en andere vlinderbloemigen probeert Gert-Jan het kunstmestgebruik te minimaliseren.  Chemische bestrijdingsmiddelen worden bij hoge uitzondering, plekgewijs gebruikt. Het gebruik van deze producten zoveel mogelijk minimaliseren, is een leerproces.

In 2020 begonnen Lianne en Gert-Jan met de verkoop van vlees van hun eigen koeien op de boerderij. Daarvoor kruisen ze hun eigen Holstein koeien met het INRA 95 ras, een vleesras dat bekend staat om haar rustige, aanhankelijke karakter en unieke kleur. De kalfjes groeien op tussen hun leeftijdsgenoten in de stal. In de zomermaanden gaan ze de weide in. Ze houden hun hoorns en krijgen geen antibiotica. Naast het gras in de wei eten ze graan, mais, kuil en hooi van eigen bodem. Andere toegevoegde producten zijn: zout, water, en bierpulp. Als ze ongeveer twee jaar oud zijn, worden ze naar de zelfslachtende slager gebracht.

Het vlees wordt vacuüm verpakt in porties voor twee personen en ingevroren verkocht. Gert-Jan en Lianne bieden een aantal verschillende vleespakketten aan. Het is ook mogelijk om zelf een pakket samen te stellen. Verder verkopen ze ook rauwe melk en eieren. Vanaf juli zal er een vriesverkoopautomaat aan de weg staan, gevuld met vlees en boeren-ijs.

openingstijden

Verkoop graag op afspraak.

Stuur een appje of een bericht via facebook/instagram (Boerderij De Groote Boele)

Over het bedrijf

De mensen achter het bedrijf

Contact

Productgroepen

De mensen
Het bedrijf
Het product